target
Ce este dezvoltarea personala?

Dezvoltarea personală este un proces pe tot parcursul vieții. Este o modalitate prin care oamenii își pot evalua abilitățile și calitățile, să-și ia în considerare obiectivele în viață și să-și stabilească obiective pentru a-și realiza și maximiza potențialul.

Cheia gestionării propriei dezvoltări personale este cunoașterea punctelor tale forte și a domeniilor de îmbunătățit, practic este procesul de autocunoastere. Cunoașterea acestora vă poate ajuta să vă dezvoltați punctele slabe și să le transformați în puncte forte. O autoanaliză precisă vă va oferi doar loc de îmbunătățire și este important să fiți sincer cu voi înșivă pentru a vă îmbunătăți unele dintre cele mai mari puncte slabe.

Abraham Maslow
Psiholog cu abordare umanista care este cunoscut astazi pentru teoria ierarhiei nevoilor umane.

El (in 1970) sugerează că toți indivizii au o nevoie încorporată de dezvoltare personală care apare printr-un proces numit auto-actualizare. Actualizarea de sine se referă la dorința pe care fiecare o are „de a deveni tot ceea ce este capabil să devină” . Cu alte cuvinte, se referă la împlinirea de sine și la nevoia de a atinge întregul potențial ca ființă umană unică. Pentru Maslow, calea către actualizarea de sine presupune să fii în contact cu sentimentele tale, să experimentezi viața pe deplin și cu o concentrare totală.

Măsura în care oamenii sunt capabili să se dezvolte depinde de îndeplinirea anumitor nevoi și aceste nevoi formează o ierarhie. Numai atunci când un nivel de nevoie este satisfăcut poate fi dezvoltat unul mai înalt. Pe măsură ce schimbarea are loc de-a lungul vieții, totuși, nivelul nevoii care motivează comportamentul cuiva în orice moment se va schimba, de asemenea.

Evolutia este ascensiunea catre tine. Eu pot fi ghidul, insotitorul si suportul tau in acest proces de evolutie.

pebbles
ant

Ai nevoie de un sfat … Contacteaza-ne!